Choron saus

Favorieten

10min

Easy

Choron saus is een getomateerde béarnaise saus. Zeer lekker bij vlees, maar ook top op gegrilde groenten of bij gebakken vis.

Choron saus is een getomateerde béarnaise saus. Zeer lekker bij vlees, maar ook top op gegrilde groenten of bij gebakken vis.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

Verse béarnaise saus
2 grote tomaten
1 el tomatenconcentraat
1 sjalot
Peper van de molen
Fleur de sel
1 klontje boter

Verse béarnaise saus
2 grote tomaten
1 el tomatenconcentraat
1 sjalot
Peper van de molen
Fleur de sel
1 klontje boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de sjalot en snij fijn. Emondeer de tomaten: Snij tomaat in 4, snij vruchtvlees weg (doe in sla of soep) en snij de tomaat in blokjes.

Laat de klont boter smelten in steelpannetje en laat sjalot aanstoven zodat hij zacht is, voeg de tomatenblokjes toe, hou een eetlepel ongeveer opzij voor op einde, en roer er stevig de tomatenconcentraat door. Kruid met peper en zout. Laat enkele minuten pruttelen. Voeg deze mengeling en de rauwe blokjes tomaat bij de béarnaise saus, klop er goed onder en serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag