Smelt 100 g chocolade, eens gesmolten voeg de boter in stukjes, suiker, vanille en snuifje zout bij, meng, voeg de eieren erbij en meng opnieuw.
Zeef de bloem en de cacao en meng kort tot een mooie blinkende massa.
Giet uit in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier.
Strooi er de andere 100 g chocolade in stukjes over.
Bak 25-30 min in een voorverwarmde oven van 175 °.
Als je voorzichtig met bakvorm schudt mag hij nog beetje zacht lijken, zo is hij eens afgekoeld nog heerlijk lopend en smeuïg.
Schep 4 mooie ronde bollen vanilleroomijs, leg ze op een plankje met aluminiumfolie en laat opnieuw goed opstijven in de diepvries.
Eens je brownie volledig is afgekoeld snij je 4 vierkantjes in dezelfde maat als je ijsschep zodat de bolletjes er mooi op passen.
Klop nu de meringue op: doe het eiwit, de fijne suiker en azijn in een mengkom en klop zeker 10 min tot zeer stijf eiwitschuim, zeef hierover de bloemsuiker en klop kort en stevig onder het schuim tot de bloemsuiker er mooi is onder gemengd, doe in een spuitzak met spuitmondje naar keuze.
Neem een stukje brownie, zet er een bol ijs op en spuit de meringue van beneden naar boven rondom rond in de vorm van een kerstboompje, brand rondom rond af met bunzenbrander, versier met een blaadje hulst en veenbes, zet in de diepvries en werk zo stap per stap elk stuk af.
Bestrooi juist voor het serveren wat poedersuikersneeuw en geniet van een ‘white X-mas’