Broodjes met pompoenpitten en gojibessen

Favorieten

55min

Easy

Het ideale broodje bij een brunch, onbijt of een plankje gemixt. Ontdek het volledige recept hier.

Het ideale broodje bij een brunch, onbijt of een plankje gemixt. Ontdek het volledige recept hier.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12 stuks

550 g zelfrijzende volkoren meel (of 15 g bakpoeder bij voegen)
2 handvol walnoten, grof gehakt
4 el pompoenpitten
4 el olijfolie
75 ml maple siroop
100 g gojibessen geweekt in warm water, daarna af gegoten en op keuken papier gelegd
95 ml warm water met 1 zakje droge gist
snuifje zeezout

550 g zelfrijzende volkoren meel (of 15 g bakpoeder bij voegen)
2 handvol walnoten, grof gehakt
4 el pompoenpitten
4 el olijfolie
75 ml maple siroop
100 g gojibessen geweekt in warm water, daarna af gegoten en op keuken papier gelegd
95 ml warm water met 1 zakje droge gist
snuifje zeezout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm je oven voor op 180°. Doe de bloem, pitten, noten en zout in de kom en meng. Voeg er gojibessen, maple siroop, olijfolie en gist-water aan toe en laat 5’ kneden. Bestuif werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 stukken, bol ze op en laat 30’ rusten. Bak 18 min gaar op 180°. Laat afkoelen.

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery