Rasp de courgetten op een blokrasp in een kom, bestrooi met tl zout, meng en laat 5 min rusten.
Smelt de klont boter in een grote pan, laat de in schijven gesneden look even kleuren, hou opzij.
In dezelfde pan laat je de spinazie slinken, roer er op het einde de gebakken look bij en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat eventueel in een vergiet uitlekken bij teveel vocht.
Doe de spinazie en verkruimelde feta in een kom, knijp het water goed uit de courgette en voeg toe, kruid het geheel met peper zout en muskaatnoot. Meng vervolgens ook het eiwit eronder, de in stukjes gesneden gebakken kip en de helft van de pistachenoten.
Als je gehakt wil gebruiken, bak het dan eerst op.
Leg een velletje filo deeg op een plank of plaat, bestrijk met boter.
Leg een horizontale band vulling op het deeg en rol het op als een worst.
Snij doormidden en leg de gevulde rolletjes op een bakpapier dat past in het pizza accessoire van de Airfryer.
Doe zo verder met de rest van de vulling en velletjes, leg ze mooi naast elkaar en meng ook restjes boter met de dooier.
Smeer het geheel in met deze dooiermengeling, besprenkel met de rest van de pistachenoten en steek er de tijm takjes tussen.
Leg de groentetaart op het pizza-accessoire in de Airfryer en bak 20-25 min op 150°.
Laat lichtjes afkoelen en schuif de börek op een plank om aan te snijden, en om op te eten natuurlijk!