Smashburger met chili cheese sauce

Favorieten

20min

Easy

De trending smashburger: platgedrukt sappig rundsvlees, cheddar kaas, chili saus en een lekker zacht broodje. Ontdek het recept!

De trending smashburger: platgedrukt sappig rundsvlees, cheddar kaas, chili saus en een lekker zacht broodje. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

4 hamburger brioche broodjes
4 grote zoetzure augurken
8 sneetjes oude cheddar (naar voorkeur)
0.5 zoete ajuin
12 sneetjes opgelegde jalapeño pepers
600 g rundsvlees van de flank bv, gemalen
70 g gemalen vet
Peper en zout van de molen
4 el mayonaise
4 el ketchup
Boter om te bakken

Cheese chili saus
1 lange rode peper
150 ml room
200 g cheddar smeltkaas
0.5 tl zout

1 pureestamper
Bakpapier

4 hamburger brioche broodjes
4 grote zoetzure augurken
8 sneetjes oude cheddar (naar voorkeur)
0.5 zoete ajuin
12 sneetjes opgelegde jalapeño pepers
600 g rundsvlees van de flank bv, gemalen
70 g gemalen vet
Peper en zout van de molen
4 el mayonaise
4 el ketchup
Boter om te bakken

Cheese chili saus
1 lange rode peper
150 ml room
200 g cheddar smeltkaas
0.5 tl zout

1 pureestamper
Bakpapier

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de ajuin in fijne reepjes en de augurk in sneetjes. Voor de saus snij je de lange peper fijn, de kaas in stukjes en laat samen met de room kort opkoken en klop stevig alle ingrediënten onder elkaar met een snuifje zout.

Snij de broodjes doormidden en toast ze op je koekenpan. Laat een klontje boter schuimen in een pan, leg de balletjes vlees erop, leg op elk een bakpapier en smash ze helemaal egaal dun uit, laat stevig korsten en draai om, leg op elk 2 sneetjes kaas en laat andere kant ook mooi kleuren tot de kaas gesmolten is, leg er eventueel even een deksel op. Smeer mayonaise en ketchup op de bodems van de broodjes.

Leg het vlees met gesmolten kaas erop, werk af met sneetjes ui, jalapeño, augurk en de kaassaus en duw het hoedje erop, zet je grootste mond open en dig in!

Social

Make eat share tag