Gegrilde aubergines met tahin dressing

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met gegrilde aubergines met tahin dressing? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met gegrilde aubergines met tahin dressing? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

2 aubergines
Pezo
Lookpoeder
1 tl kaneelpoeder
50ml water
1 el rozijntjes
3 el olijfolie

Voor de tahin dressing:

2 el tahin
Sap van 1 limoen
1 el honing
1 teen look geperst
Wat water om aan te lengen

Voor de garnituur:

¼ chinese kool heel fijn gesneden
1 handvol zonnebloempitten
2 el fijn gesneden bieslook

2 aubergines
Pezo
Lookpoeder
1 tl kaneelpoeder
50ml water
1 el rozijntjes
3 el olijfolie

Voor de tahin dressing:

2 el tahin
Sap van 1 limoen
1 el honing
1 teen look geperst
Wat water om aan te lengen

Voor de garnituur:

¼ chinese kool heel fijn gesneden
1 handvol zonnebloempitten
2 el fijn gesneden bieslook

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de aubergines in de lengte in vier.

Doe het water en de rozijntjes met pezo in de ovenschaal.

Leg de aubergines erop en besprenkel met olijfolie.

Laat 25 min bakken in de Aifryer of tot water is verdampt op 180°.

Roer alle ingrediënten van de dressing goed onder elkaar.

Serveer aubergines op de Chinese kool, schep er de rozijntjes en dressing over.

Social

Make eat share tag