Avocadotoast met spiegelei

Favorieten

15min

Easy

Heerlijk als ontbijt om de week- of schooldag goed te starten. Ook lekker als lunch of avondmaal.

Heerlijk als ontbijt om de week- of schooldag goed te starten. Ook lekker als lunch of avondmaal.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie

Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt voor voldoende energie om de week- of schooldag goed te starten. Grace helpt vaak mee met de bereiding van het ontbijt. Als we ons niet overslapen, natuurlijk. Voor een ontbijt met eieren is Grace er als de kippen bij. Ze zou een hele dag eitjes eten en met haar vork in een spiegelei prikken, zodat de dooier uitloopt, vindt ze heerlijk.

1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
2. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in schijfjes.
3. Toast de boterham en besmeer hem met boter.
4. Leg de schijfjes avocado op de boterham.
5. Smelt wat kokosolie in een pan en bak het ei tot het eiwit gestold is, maar de eierdooier nog vloeibaar is.
6. Leg het spiegelei voorzichtig op de boterham.

Social

Make eat share tag