Gevulde inktvis met rijst en chorizo

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met gevulde inktvis met rijst en chorizo? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met gevulde inktvis met rijst en chorizo? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

8 st gekuiste pijlinktvissen met tentakels
150 g chorizo in sneetjes
250 g gekookte basmati rijst
3 el peterselie fijngesneden
2 lente-ui fijngesneden
1 verse rode jalapeno fijngesneden of gedroogde flakes
1 el olijfolie
Peper en zout
1 el Piment de espelette
Dry rub (zie recept)
1 citroen

8 st gekuiste pijlinktvissen met tentakels
150 g chorizo in sneetjes
250 g gekookte basmati rijst
3 el peterselie fijngesneden
2 lente-ui fijngesneden
1 verse rode jalapeno fijngesneden of gedroogde flakes
1 el olijfolie
Peper en zout
1 el Piment de espelette
Dry rub (zie recept)
1 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kruid de tentakels met piment d’espelette, zout en olijfolie. Laat deze garen op de BBQ in een schotel

Haal de tentakels uit de BBQ en snij deze in kleine stukjes. Snij de chorizo ook in fijne stukjes. Doe de tentakels met de jus en chorizo bij de rijst samen met de peterselie, lenteui, rode jalapeño en olijfolie. Kruid af met peper en zout.

Dep de inktvis droog met keukenpapier en coat deze met de dry rub.

Vul de inktvis met de rijstmengeling, dit kan met een spuitzak met brede opening of met een lepel. Als de inktvis gevuld is leg je deze op de grill in de BBQ. Grill de inktvis 10min op 220°C op de BBQ.

Haal de gevulde inktvis uit de BBQ en werk deze af met peterselie, zeste van citroen en stukken citroen, besprenkel met wat extra olijfolie.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.