Zalmbrochettes in teriyaki-honing-gember-knoflook marinade

Favorieten

25min + min. 4u marineren

Easy

Geniet van heerlijke zalmbrochettes in Teriyaki, honing-gember-knoflook marinade. Een eenvoudig te bereiden en feestelijk gerecht.

Geniet van heerlijke zalmbrochettes in Teriyaki, honing-gember-knoflook marinade. Een eenvoudig te bereiden en feestelijk gerecht.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 zalmfilets, ongeveer 700g, graatloos en zonder vel
70 ml Teriyaki saus
30 g honing
1 kl geraspte gember
1 kl geraspte knoflook
0.5 tl chilipoeder

Afwerking:
1 limoen
Sesamzaad

4 zalmfilets, ongeveer 700g, graatloos en zonder vel
70 ml Teriyaki saus
30 g honing
1 kl geraspte gember
1 kl geraspte knoflook
0.5 tl chilipoeder

Afwerking:
1 limoen
Sesamzaad

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng de Teriyaki saus, gember, knoflook en chilipoeder met de honing. Proef en pas aan naar wens.

Snijd de zalmfilets in de lengte door en marineer ze in de saus. Zet minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast.

Haal de zalm een uur voor het serveren uit de koelkast en dep deze droog. Kook de marinade even op en zeef voor extra saus.

Rijg twee brochettestokjes in de lengte door elk stuk zalm. Zo blijft de zalm mooi zitten tijdens het grillen van de brochettes.

Gril de zalm rondom op de grill. Serveer met partjes limoen en bestrooi met sesamzaad.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.