Vegan banana-carrot cake in de airfryer

Favorieten

30min + 1u15 bakken

Easy

Vegan banana-Carrot Cake. Combineert rijpe bananen en wortels, gebakken in de airfryer, met een romige vegan topping.

Vegan banana-Carrot Cake. Combineert rijpe bananen en wortels, gebakken in de airfryer, met een romige vegan topping.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8 P

Banana-Carrot Cake:
4 overrijpe bananen
200 g amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
80 g havermoutvlokken
50 g agavesiroop
50 g gesmolten kokosolie
300 g geraspte wortels
2 theelepels kaneel
80 g grof gehakte pecannoten
Een snuifje zout

Topping:
125 g vegan roomkaas
2 eetlepels kokosyoghurt
1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel vanille-extract

Afwerking:
1 handvol grof gehakte pistachenoten
1 handvol geroosterde amandelschilfers

Banana-Carrot Cake:
4 overrijpe bananen
200 g amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
80 g havermoutvlokken
50 g agavesiroop
50 g gesmolten kokosolie
300 g geraspte wortels
2 theelepels kaneel
80 g grof gehakte pecannoten
Een snuifje zout

Topping:
125 g vegan roomkaas
2 eetlepels kokosyoghurt
1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel vanille-extract

Afwerking:
1 handvol grof gehakte pistachenoten
1 handvol geroosterde amandelschilfers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de bananen en prak ze fijn in een grote kom. Voeg de geschilde, geraspte wortels en alle andere ingrediënten toe. Meng goed.

Bedek een bakvorm met twee kruislings geplaatste repen bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig.

Bak gedurende 1 uur en 15 minuten op 150°C met lage luchtsnelheid, tot de cake goudbruin en gaar is.

Laat afkoelen op een rekje.Meng alle topping ingrediënten goed en verdeel over de afgekoelde cake.

Bestrooi met gehakte noten.

Social

Make eat share tag