Dompel de eieren in kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd bij het hernemen van het kookpunt. Laat ze onmiddellijk in koud water schrikken.
Snijd de courgette met de mandoline in ultrafijne schijfjes en meng ze met het sap van de halve citroen.
Dressing: meng het citroensap met de overige ingrediënten.
Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een grote antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Doe er de olijfolie bij, voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Laat slinken, breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
Toast de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven. Snijd de zalm in kleine, dikke plakjes en meng ze snel met wat dressing.
Beleg de toastjes met spinazie, cashewnoten, zalmplakjes en courgetteschijfjes. Besprenkel ze met een paar druppels dressing. Leg 1 ei op elke toast en snijd de eieren lichtjes in zodat het geel eruit loopt. Geef nog een draai van de zwarte pepermolen en serveer.