Verdeel de kip in stukken of laat dit door je slager doen. Was en dep droog. Doe de kip in een kom en pers de citroenen erboven uit. Voeg ook de uitgeperste citroenhelften toe. Laat dit een nacht marineren.
Doe de gemarineerde kip met het sap in een tajine; verwijder de citroenhelften.
Hak de knoflook, ui, peterselie en koriander fijn. Voeg dit samen met de in blokjes gesneden gember en de in vieren gesneden opgelegde citroen.
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en leg ze in de tajine. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed. Laat de tajine 1 tot 1,5 uur op laag vuur sudderen. Controleer tussendoor of er voldoende vocht is.
Voeg na 30 minuten de olijven toe.
Serveer de tajine warm met Marokkaans platbrood en een glas verfrissende muntthee.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.