Snelle Spinazie Carbonara (15 min)

Favorieten

15min

Easy

Deze pasta is een snelle twist op de klassieke carbonara. Jep, extra groenten bij mijn gerechten – je weet het al! Maar geen zorgen, je staat er niet langer voor in de keuken.
Terwijl de pasta kookt, maak je de romige kaas-spinaziesaus en bak je de guanciale. Daarna alles mengen, extra kaas erover en… aanvallen! Dit is echt zooooo lekker en zooooo snel klaar. Love it!

Deze pasta is een snelle twist op de klassieke carbonara. Jep, extra groenten bij mijn gerechten – je weet het al! Maar geen zorgen, je staat er niet langer voor in de keuken. Terwijl de pasta kookt, ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

150 g spaghetti of pasta naar keuze
300 g diepvries spinazie (ontdooid, zonder toevoegingen)
2 teentjes knoflook
2 eidooiers
150 g guanciale
100 g Pecorino Romano
Peper en zout
Olijfolie

150 g spaghetti of pasta naar keuze
300 g diepvries spinazie (ontdooid, zonder toevoegingen)
2 teentjes knoflook
2 eidooiers
150 g guanciale
100 g Pecorino Romano
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Guanciale bakken
Snijd de guanciale in fijne stukjes en bak deze krokant in een pan. Haal uit de pan en zet opzij.

Pasta koken
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht voordat je de pasta afgiet.

Romige spinaziesaus maken
Knijp het overtollige vocht uit de spinazie. Doe de spinazie, uitgeperste knoflook, eidooiers, geraspte Pecorino, peper en zout in een blender. Mix tot een romige saus en voeg een scheutje pastawater toe om de saus smeuïg te maken.

Alles samenvoegen
Doe de pasta terug in de pan en meng de saus erdoor. Verwarm kort op laag vuur – niet laten koken, anders schift de saus! Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe voor een gladdere textuur.

Afwerken & serveren
Werk af met de krokante guanciale, extra Pecorino en een scheutje olijfolie. Serveer meteen!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.