Guanciale bakken
Snijd de guanciale in fijne stukjes en bak deze krokant in een pan. Haal uit de pan en zet opzij.
Pasta koken
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht voordat je de pasta afgiet.
Romige spinaziesaus maken
Knijp het overtollige vocht uit de spinazie. Doe de spinazie, uitgeperste knoflook, eidooiers, geraspte Pecorino, peper en zout in een blender. Mix tot een romige saus en voeg een scheutje pastawater toe om de saus smeuïg te maken.
Alles samenvoegen
Doe de pasta terug in de pan en meng de saus erdoor. Verwarm kort op laag vuur – niet laten koken, anders schift de saus! Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe voor een gladdere textuur.
Afwerken & serveren
Werk af met de krokante guanciale, extra Pecorino en een scheutje olijfolie. Serveer meteen!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.