Pasta koken: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en houd apart.
Groenten voorbereiden: Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de pastinaak in acht dunne parten. Schillen is niet nodig, goed wassen volstaat.
Groenten bakken: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze kort tot het geurt.
Voeg de pastinaak en champignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht beginnen te worden (ongeveer 8-10 minuten).
Saus maken: Blus de pan met de witte wijn en roer goed door. Laat de wijn 2-3 minuten inkoken.
Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen tot de saus indikt. Breng op smaak met zout en peper.
Samenvoegen: Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan en meng alles goed zodat de pasta bedekt is met de romige saus.
Serveren: Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse basilicum. Serveer direct.