De blanquette bereiden:
Snijd het vlees in stukken en zet op in koud water met een eetlepel zout, tot het vlees net onderstaat.
Breng aan de kook en schuim net voor het kookpunt af.
Voeg de grof gesneden groenten, de uien (waarvan één met kruidnagel), de knoflook, peper en het kruidentuiltje toe.
Laat de bouillon op zacht vuur koken tot het vlees gaar is (ongeveer 1,5 à 2 uur).
Haal het vlees uit de bouillon en zeef de bouillon.
Laat de bouillon inkoken tot ongeveer de helft overblijft.
Voeg de volle room toe en laat verder inkoken. Voor een intensere smaak kan je de room apart laten inkoken tot de helft voor je hem toevoegt.
Kruid de saus naar smaak bij. Indien nodig, indikken met een roux of maïzena gemengd met een beetje koude room.
De groenten bereiden:
Snijd de wortelen in julienne en de witte selder fijn. Stoof ze beetgaar in een klontje boter of pocheer ze kort in water.
Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water.
Samenstellen en serveren:
Voeg het vlees en de groenten toe aan de saus en laat even opwarmen.
Serveer met gekookte vastkokende aardappelen en werk af met enkele plukjes kervel of platte peterselie. Vul hier enkele instructies of weetjes in, gebruik volle enters per stap (geen shift+enters), geen cijfers.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.