Meng in een kom het varkensgehakt met fijngehakte ajuin, fijngehakte peterselie, ei, paneermeel, peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal.
Schil de pompoen en snij in blokjes.
Breek de bloemkool in roosjes.
Stoom de pompoenblokjes en bloemkoolroosjes al dente.
Maak de aardappelpuree.
Smelt boter in een gietijzeren pot. Voeg de bloem toe en laat even meebakken.
Voeg de helft van de kippenbouillon toe. Klop stevig tot er geen klonters meer zijn en je een gladde dikke saus bekomt.
Giet de rest van de bouillon erbij en klop goed door tot het kookt. Voeg de room toe en kruid af.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat deze ongeveer 10 minuten garen.
Voeg voorzichtig de gestoomde uitgelekte groenten toe aan de saus. Laat het geheel goed doorwarmen.
Serveer de blanquette met aardappelpuree, en garneer met verse peterselie.