Blanquette met Balletjes, Bloemkool en Pompoen, Aardappelpuree

Favorieten

45min

Easy

Geniet van een heerlijke blanquette met balletjes, bloemkool en pompoen, geserveerd met smeuïge aardappelpuree. Een eenvoudig familiegerecht!

Geniet van een heerlijke blanquette met balletjes, bloemkool en pompoen, geserveerd met smeuïge aardappelpuree. Een eenvoudig familiegerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4-6P

800g varkensgehakt
0.5 ajuin, fijngehakt
1 handvol peterselie, fijngehakt
1 ei
4 el paneermeel

0.5 kleine bloemkool
0.5 butternutpompoen

70g boter
80g bloem
800ml kippenbouillon
150ml room
Peper en zout

1kg aardappelpuree

800g varkensgehakt
0.5 ajuin, fijngehakt
1 handvol peterselie, fijngehakt
1 ei
4 el paneermeel

0.5 kleine bloemkool
0.5 butternutpompoen

70g boter
80g bloem
800ml kippenbouillon
150ml room
Peper en zout

1kg aardappelpuree

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng in een kom het varkensgehakt met fijngehakte ajuin, fijngehakte peterselie, ei, paneermeel, peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal.

Schil de pompoen en snij in blokjes.

Breek de bloemkool in roosjes.

Stoom de pompoenblokjes en bloemkoolroosjes al dente.

Maak de aardappelpuree.

Smelt boter in een gietijzeren pot. Voeg de bloem toe en laat even meebakken.

Voeg de helft van de kippenbouillon toe. Klop stevig tot er geen klonters meer zijn en je een gladde dikke saus bekomt.

Giet de rest van de bouillon erbij en klop goed door tot het kookt. Voeg de room toe en kruid af.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat deze ongeveer 10 minuten garen.

Voeg voorzichtig de gestoomde uitgelekte groenten toe aan de saus. Laat het geheel goed doorwarmen.

Serveer de blanquette met aardappelpuree, en garneer met verse peterselie.

Social

Make eat share tag