Dep het vlees droog en kruid met peper en zout.
Voeg olijfolie toe in de Cookeo en kies de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Bruinen’ als kookwijze met intensiteit ‘Stevig bruinen’. Kleur het vlees goed rondom aan. Doe dit in twee porties, zodat het vlees goed kan kleuren.
Haal het vlees uit de Cookeo en bak nu de zoete ui en knoflook glazig. Voeg tomatenpuree toe en meng goed.
Voeg het vlees weer toe en bestrooi met bloem. Roer goed tot alle bloem verdwenen is.
Voeg rode wijn, kalfsfond en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.
Sluit de Cookeo om onder druk te gaan koken. Kies functie opnieuw de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Onder druk’ met intensiteit ‘Hoge druk’ voor 35 minuten.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
Dresseer de pasta in diepe borden, met het zacht Italiaans stoofvlees erop en werk royaal af met versgeraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Smakelijk!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.