Oyakodon: Japanse omelet met kip en broccoli

Favorieten

30min

Next Level

Maak een heerlijke Japanse Oyako Donburi in slechts 30 minuten! Perfect voor een snelle, troostrijke maaltijd.

Maak een heerlijke Japanse Oyako Donburi in slechts 30 minuten! Perfect voor een snelle, troostrijke maaltijd.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2 P

1 grote ajuin, in grove schijven
1 el fijn geraspte gember
1 el olijfolie
2 teentjes look, fijngehakt
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
250 g kippenboutvlees, zonder vel of been, in kleine blokjes
4 eieren
3 pijpajuintjes, in dunne ringen

Voor de saus:
15 ml sojasaus
15 ml mirin
1 tl rietsuiker
125 ml dashi (1 zakje opgelost in water) of groentebouillon

1 grote ajuin, in grove schijven
1 el fijn geraspte gember
1 el olijfolie
2 teentjes look, fijngehakt
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
250 g kippenboutvlees, zonder vel of been, in kleine blokjes
4 eieren
3 pijpajuintjes, in dunne ringen

Voor de saus:
15 ml sojasaus
15 ml mirin
1 tl rietsuiker
125 ml dashi (1 zakje opgelost in water) of groentebouillon

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding: Meng de sojasaus, mirin, rietsuiker en dashi of groentebouillon in een kom. Zet apart.

Stoven: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gember en look toe en bak kort tot ze beginnen geuren. Voeg de ajuin toe en stoof tot deze glazig wordt.

Broccoli: Voeg de broccoli toe en bak kort mee, zodat deze net gaar begint te worden.

Kip bereiden: Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

Blussen: Giet het sojamengsel over de kip en groenten en roer alles goed door.

Eieren: Klop de eieren lichtjes in een kom, zodat de dooier en het wit nog deels gescheiden blijven. Giet de eieren voorzichtig over de pan. Dek eventueel af met een deksel en laat het geheel zachtjes garen tot de eieren net gestold zijn.

Afwerking: Kruid met peper en zout. Strooi de pijpajuin over het gerecht en serveer meteen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.