Venkel-sesam crackers

Favorieten

35min

Easy

Deze crackers zijn perfect om elk hongertje te stillen. Heerlijk zo, met verse confituur of een sneetje kaas of bij een dip zoals mijn hummusschotel.

Deze crackers zijn perfect om elk hongertje te stillen. Heerlijk zo, met verse confituur of een sneetje kaas of bij een dip zoals mijn hummusschotel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 bakplaat

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe het venkelzaad in een vijzel en maal fijn. Je mag het venkelzaad ook eerst licht roosteren in een pannetje. Ruikt en smaakt heerlijk!

Doe de zaden, kruiden en het zout in een kom en roer om.

Voeg water toe en meng tot een papje.

Laat 2 minuten rusten zodat het lijnzaad en chiazaad ‘dikken’.

Giet het papje uit op bakpapier. Dek af met een ander vel bakpapier en druk plat. Probeer een vierkant of rechthoek te vormen.

Rol met een deegrol het geheel egaal tot 2 à 3 millimeter dik.

Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig.

Bak het geheel 15 minuten in de oven op 170 °C.

Laat afkoelen, breek in stukken en bewaar in een toffe weckpot.

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe het venkelzaad in een vijzel en maal fijn. Je mag het venkelzaad ook eerst licht roosteren in een pannetje. Ruikt en smaakt heerlijk!

Doe de zaden, kruiden en het zout in een kom en roer om.

Voeg water toe en meng tot een papje.

Laat 2 minuten rusten zodat het lijnzaad en chiazaad ‘dikken’.

Giet het papje uit op bakpapier. Dek af met een ander vel bakpapier en druk plat. Probeer een vierkant of rechthoek te vormen.

Rol met een deegrol het geheel egaal tot 2 à 3 millimeter dik.

Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig.

Bak het geheel 15 minuten in de oven op 170 °C.

Laat afkoelen, breek in stukken en bewaar in een toffe weckpot.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Doe het venkelzaad in een vijzel en maal fijn. Je mag het venkelzaad ook eerst licht roosteren in een pannetje. Ruikt en smaakt heerlijk!

Doe de zaden, kruiden en het zout in een kom en roer om.

Voeg water toe en meng tot een papje.

Laat 2 minuten rusten zodat het lijnzaad en chiazaad ‘dikken’.

Giet het papje uit op bakpapier. Dek af met een ander vel bakpapier en druk plat. Probeer een vierkant of rechthoek te vormen.

Rol met een deegrol het geheel egaal tot 2 à 3 millimeter dik.

Verwijder het bovenste bakpapier voorzichtig.

Bak het geheel 15 minuten in de oven op 170 °C.

Laat afkoelen, breek in stukken en bewaar in een toffe weckpot.

Social

Make eat share tag