Aardappelsalade met prei en yoghurtdressing

Favorieten

20min

Easy

Een frisse aardappelsalade met prei en een dressing van yoghurt, verse kruiden en look... een smaakvol simpel groentegerecht van Sidney!

Een frisse aardappelsalade met prei en een dressing van yoghurt, verse kruiden en look... een smaakvol simpel groentegerecht van Sidney!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 g ratte aardappelen
4 preien
1 bos bieslook
1 potje Greek yoghurt (soja)
Olijfolie
3 lookteentjes
Fleur de sel
Peper
Marokkaanse kruiden
Laurierblad
Groentebouillon

400 g ratte aardappelen
4 preien
1 bos bieslook
1 potje Greek yoghurt (soja)
Olijfolie
3 lookteentjes
Fleur de sel
Peper
Marokkaanse kruiden
Laurierblad
Groentebouillon

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen, zet ze in een pot met koud water, zout, groentebouillon en laurierblad. Zet op het vuur en kook ze gaar.

Snij het groen van de prei en was de stengel. Leg ze op een schotel met olijfolie en fleur de sel. Gooi ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

Schil de look en rasp fijn, voeg toe aan de yoghurt met olijfolie, zout en peper. Hak de bieslook en voeg toe aan de yoghurt om een saus te maken voor je aardappelen.

Bak na het garen de aardappelen nog even aan in Marokkaanse kruiden. Check je aardappelen en haal de prei uit de oven als die gaar is. Snijd de aardappelen en hou ze warm. Schil ook de prei en hou de krokante buitenschil opzij om die dan fijn te hakken.

Mix de yoghurtsaus en drizzle over de aardappelen. Hou een beetje opzij als decoratie.

Leg de aardappelen op een schotel, leg de hele preistengels erop, eindig met een beetje saus, nog wat verse bieslook en de gehakte krokante stukjes prei.

Social

Make eat share tag