Warme inktvissalade met aardappelen en gerookt paprikapoeder

Favorieten

40min

Easy

Heerlijk recept voor warme inktvissalade met aardappelen en gerookt paprikapoeder. Perfect als voorgerecht, vooral met topkwaliteit inktvis.

Heerlijk recept voor warme inktvissalade met aardappelen en gerookt paprikapoeder. Perfect als voorgerecht, vooral met topkwaliteit inktvis.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800 g gekookte inktvistentakels
1 ui
Tijm & laurier
Peper en zout

Slaatje:
1 teentje knoflook
Zwarte peper van de molen
Sal de Ibiza of fleur de sel
1 theelepel gerookt paprikapoeder
4 eetlepels zachte extra vierge olijfolie
1 citroen
1 kg vastkokende aardappelen

800 g gekookte inktvistentakels
1 ui
Tijm & laurier
Peper en zout

Slaatje:
1 teentje knoflook
Zwarte peper van de molen
Sal de Ibiza of fleur de sel
1 theelepel gerookt paprikapoeder
4 eetlepels zachte extra vierge olijfolie
1 citroen
1 kg vastkokende aardappelen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet de inktvistentakels onder water samen met de in stukken gesneden ui, tijm, laurier, peper en zout. Laat zachtjes kort koken en zet het vuur uit.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Doe één eetlepel citroensap in een kom, samen met de olijfolie en één geraspt teentje knoflook. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout.

Meng de warme aardappelen en de inktvis met het oliemengsel. Leg alles in een schaal en strooi er het gerookt paprikapoeder over met wat extra zout voor de crunch. Serveer met een partje citroen.

Social

Make eat share tag