Crostata krans met courgette en mozzarella

Favorieten

40min

Easy

Een crunchy crostata krans gevuld met tomatensaus, courgette en gesmolten mozzarella, een heerlijk hapje of lunch. Ontdek het recept!

Een crunchy crostata krans gevuld met tomatensaus, courgette en gesmolten mozzarella, een heerlijk hapje of lunch. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 rol korstdeeg of bladerdeeg kant en klaar
1 grote courgette
400 g mozzarella
2 el tomatensaus (niet te lopend)
1 kl oregano
1 el gemalen Parmezaan

1 rol korstdeeg of bladerdeeg kant en klaar
1 grote courgette
400 g mozzarella
2 el tomatensaus (niet te lopend)
1 kl oregano
1 el gemalen Parmezaan

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 190° en snij de courgette in schijfjes.

Dep de mozzarella goed droog en snij in dunne schijfjes, dep nog eens goed droog.

Rol het deeg open en smeer in een cirkel, op 7 cm van de rand, de tomatensaus open.

Leg daarop de courgette en mozzarella schijfjes trapsgewijs en strooi de gemalen Parmezaanse kaas erover. Vouw de buitenkant van het deeg hierover.

Snij een ster in het midden van het deeg met 8 punten, vouw elke punt telkens over en kleef de punten deeg in het deeg van de zijkant.

Bestrooi met oregano en bak 35 min aan 190°.

Laat even afkoelen en dien op, eventueel met een groen slaatje erbij.

TIP

Maak dit gerecht ook eens met schijfjes pompoen of knolselder in de plaats van courgette.

Social

Make eat share tag