Wafels van ‘de bomma’

Favorieten

45min

Easy

Wafels van de bomma, zo nostalgisch! Deze zachte wafels zijn makkelijk en snel klaar, bestrooi met wat bloemsuiker. Geniet met dit recept!

Wafels van de bomma, zo nostalgisch! Deze zachte wafels zijn makkelijk en snel klaar, bestrooi met wat bloemsuiker. Geniet met dit recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800ml lauwe melk
130 g gesmolten boter
400 g zelfrijzende bloem
7 g bakpoeder
3 eetlepels vanillesuiker
4 eieren

Snuifje zout
Arachideolie om te bakken
Bloemsuiker bij het serveren

800ml lauwe melk
130 g gesmolten boter
400 g zelfrijzende bloem
7 g bakpoeder
3 eetlepels vanillesuiker
4 eieren

Snuifje zout
Arachideolie om te bakken
Bloemsuiker bij het serveren

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Giet een deel van de melk bij de bloem en roer goed met een klopper tot alle klonters weg zijn. Giet de rest van de melk en doe de boter erbij, roer goed door tot een glad beslag. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe aan het beslag. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze in twee keer onder het beslag.

Verwarm het wafelijzer goed voor. Bestrijk het wafelijzer met wat arachideolie. Giet er een pollepel beslag in. Sluit het ijzer en laat de wafel bakken tot de wafel gaar is. Herhaal tot het deeg op is.

Serveer de wafels met bloemsuiker, enjoy!

Social

Make eat share tag