Toast met Burrata en Vijgen

Favorieten

30min

Easy

Ontdek dit luxe recept voor toast met burrata en vijgen, perfect voor ontbijt of lunch.

Ontdek dit luxe recept voor toast met burrata en vijgen, perfect voor ontbijt of lunch.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de toast:
1 frisée sla
4 bolletjes gerijpte burrata
8 sneetjes prosciutto

Voor de geroosterde ciabatta:
1 ciabatta
Een scheutje olijfolie
Vers gemalen peper
Een snuifje fleur de sel
Voor de geroosterde vijgen:
8 vijgen

Voor het citroenzout:
Enkele eetlepels fleur de sel
Citroenzeste

Voor de balsamico crème:
2 eetlepels balsamico crème
4 eetlepels olijfolie
Verse basilicumblaadjes

Voor de afwerking:
Een stukje Parmezaanse kaas

Voor de toast:
1 frisée sla
4 bolletjes gerijpte burrata
8 sneetjes prosciutto

Voor de geroosterde ciabatta:
1 ciabatta
Een scheutje olijfolie
Vers gemalen peper
Een snuifje fleur de sel
Voor de geroosterde vijgen:
8 vijgen

Voor het citroenzout:
Enkele eetlepels fleur de sel
Citroenzeste

Voor de balsamico crème:
2 eetlepels balsamico crème
4 eetlepels olijfolie
Verse basilicumblaadjes

Voor de afwerking:
Een stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Ciabatta roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met vers gemalen peper en fleur de sel en zet de ciabatta 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Sla voorbereiden: Was de frisée sla, dep droog en verdeel over de borden. Leg de bolletjes burrata bovenop de sla.

Vijgen roosteren: Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de vijgen doormidden en wentel ze in olijfolie. Leg de vijgen met de snijkant naar beneden op de grillpan en rooster tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

Citroenzout maken: Kneus de fleur de sel met de citroenzeste in een vijzel tot een aromatisch zoutmengsel. Balsamico crème bereiden: Hak de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamico crème en olijfolie.

Afwerking: Trek schilfers van de Parmezaanse kaas en scheur de prosciutto in stukjes. Verdeel deze samen met de geroosterde vijgen over de borden. Werk af met het citroenzout en de balsamico crème.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.