Ciabatta roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met vers gemalen peper en fleur de sel en zet de ciabatta 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Sla voorbereiden: Was de frisée sla, dep droog en verdeel over de borden. Leg de bolletjes burrata bovenop de sla.
Vijgen roosteren: Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de vijgen doormidden en wentel ze in olijfolie. Leg de vijgen met de snijkant naar beneden op de grillpan en rooster tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Citroenzout maken: Kneus de fleur de sel met de citroenzeste in een vijzel tot een aromatisch zoutmengsel. Balsamico crème bereiden: Hak de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamico crème en olijfolie.
Afwerking: Trek schilfers van de Parmezaanse kaas en scheur de prosciutto in stukjes. Verdeel deze samen met de geroosterde vijgen over de borden. Werk af met het citroenzout en de balsamico crème.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.