Voorbereiding van het deeg
- Doe de volkorenbloem en havermout in een grote kom. Voeg het zout, de noten, pitten en zaden toe en meng goed.
- Los de gist op in het lauwwarme water, voeg de honing toe en laat 5 minuten staan tot er schuim ontstaat.
- Giet het gistmengsel samen met de olijfolie bij de droge ingrediënten en meng tot een stevig deeg.
Eerste rijs
Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg verdubbeld is in volume.
Vormen en tweede rijs
- Bestuif het werkblad met wat bloem, kneed het deeg kort door en vorm tot een brood.
- Laat het nog 30-45 minuten rijzen onder een doek.
Bakken
Bestuif het airfryer-mandje licht met bloem, leg het brood erin en stel in op fry & steam – 165°C voor 40 minuten. 8. Druk op de synchronisatieknop als je tegelijkertijd de vijgen en brie dip bereidt.
Afkoelen en serveren
Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voor het beste resultaat.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.