Bun: Doe de lauwe melk, gist, olie en de helft van de suiker samen in een bekertje en mix alles los.
Laat 5 min rusten tot er zich belletjes vormen.
In een andere kom voeg je de bloem, rest van de suiker, zout en bakpoeder en meng onder elkaar.
Voeg het gistmengsel toe, kneed met een haak tot het deeg van de kant los komt, een 5-tal min.
Rol het op en leg weer in de kom, laat 1 u rijzen tot het deeg dubbel zo dik is.
Rol het deeg uit op je tafelblad, gebruik zo weinig mogelijk bloem.
Rol uit tot 2 à 3 mm dikte.
Neem een ronde uitsteekvorm en steek zoveel mogelijk rondjes uit het deeg.
Wrijf of spuit er en dun laagje vetstof over, kan met olie of spuitbus, plooi toe, druk nog even aan met deegrol en leg op een ingevet stoommandje van je stoomoven.
Bedek met een handdoek en laat 5 min. rusten, stoom 10 min.
Deze zijn klaar om met je favoriete vulling te stuffen.
Varkensstoofpotje: Verwarm de olie in een gietijzeren pot en kleur de stukjes vlees heel goed aan, doe het in verschillende keren zodat ket vlees mooi balt en niet kookt.
Voeg de fijngesneden ui en look toe, laat 5 minuutjes meebakken.
Meng in het water de oestersaus, hoisin saus, donkere sojasaus, honing, sake en rijstazijn.
Blus hiermee het vlees en roer korstjes op de bodem los.
Voeg ten slotte de chili en gember toe, meng goed en laat een 2-tal uur sudderen tot het vlees super mals is en de saus mooi ingedikt is.
Serveren Zet alle kommetjes op tafel zodat ieder zijn eigen ding kan doen.
Plooi de warme buns wat open, vul met het stoofpotje, werk af met balkjes komkommer, verse koriander en chili in schijfjes.
Hap die zalige hemelse buns binnen!