Avocado toast met asperges, zacht ei en zalm

Favorieten

20min

Easy

Asperges for the win! Met een frisse dille vinaigrette is deze prachtige plateau zo op! Ontdek het volledige recept hier

Asperges for the win! Met een frisse dille vinaigrette is deze prachtige plateau zo op! Ontdek het volledige recept hier
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

8 dikke sneden volkoren brood
8 dikke witte asperges
16 groene asperges
2 avocado’s
1 citroen
10 radijsjes in schijfjes gesneden
4 sneetjes gerookte zalm
4 eieren

Vinaigrette :
4 el Griekse yoghurt
2 el water
1 bot dille
peper
snuifje zout
sap van 0.5 citroen
1 sjalot
1 kl mosterd
1 rode ui in schijfjes

8 dikke sneden volkoren brood
8 dikke witte asperges
16 groene asperges
2 avocado’s
1 citroen
10 radijsjes in schijfjes gesneden
4 sneetjes gerookte zalm
4 eieren

Vinaigrette :
4 el Griekse yoghurt
2 el water
1 bot dille
peper
snuifje zout
sap van 0.5 citroen
1 sjalot
1 kl mosterd
1 rode ui in schijfjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de witte asperges , begin 2 cm onder het kopje naar beneden te schillen, rondom rond, Snijd de uiteindjes af.

Kook ze 5 min gaar in kokend water.

De groene asperges wassen en de uiteinden afsnijden.

Kook ze in 3 minuten gaar in een grote pot met kokend water en een snuif zout.

Leg ze beiden op een propere handdoek.

Prak de avocado’s met het citroensap.

Vinaigrette : Snijd de dille fijn, houd wat takjes over als afwerking.

Meng met alle overige ingrediënten door elkaar.

Kook de eitjes 5 minuten, verfris ze onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden, leg ze met snijkant naar boven.

Toast het brood.

Social

Make eat share tag