Ovenschotel caprese met gehaktballetjes

Favorieten

40min

Easy

Ontdek het recept voor een verrukkelijke ovenschotel Caprese met gehaktballetjes, tomatensaus, mozzarella en basilicum.

Ontdek het recept voor een verrukkelijke ovenschotel Caprese met gehaktballetjes, tomatensaus, mozzarella en basilicum.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

Gehaktballetjes:
500g gemengd gehakt
1 ei
2 el paneermeel
0.5 bos fijngehakte basilicum
2 teentjes knoflook
1 ui, fijngesneden
2 el olijfolie

Tomatensaus:
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui
700 ml Passata
1 tl chilipoeder
Peper en zout naar smaak

300 g kersttomaatjes
2 bollen mozzarella di bufala
1 bos basilicum

Gehaktballetjes:
500g gemengd gehakt
1 ei
2 el paneermeel
0.5 bos fijngehakte basilicum
2 teentjes knoflook
1 ui, fijngesneden
2 el olijfolie

Tomatensaus:
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui
700 ml Passata
1 tl chilipoeder
Peper en zout naar smaak

300 g kersttomaatjes
2 bollen mozzarella di bufala
1 bos basilicum

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de tomatensaus, fruit de fijngesneden knoflook en ui met chilipoeder in olijfolie.

Blus af met de Passata, kruid met peper en zout, proef en laat 10 minuten sudderen.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, vorm golfbalgrote balletjes en kleur ze aan in olijfolie. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze gaan nog de oven in.

Plaats de gehaktballetjes in een grote ovenschaal, giet de saus erover, leg de kerstomaatjes erop, snijd de mozzarella in schijven en verdeel over het geheel, samen met de helft van de basilicum.

Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C en werk af met de rest van de basilicum.

Serveer met pasta, rijst, orzo, of aardappelpuree .

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.