Vleesbrood met appel, pens en spek

Favorieten

1u

Easy

Vleesbrood van gehakt met witte pens, spek en stukjes appel erin. Een zalig familiegerecht om op tafel te zetten, iedereen blij!

Vleesbrood van gehakt met witte pens, spek en stukjes appel erin. Een zalig familiegerecht om op tafel te zetten, iedereen blij!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout

800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe het gehakt in een kom met peper en zout, fijngesneden ui, paneermeel en eitje en meng alles al eens goed onder elkaar. Snij het klokhuis uit de appel en snij hem in blokjes, meng nog eens goed in het gehakt, verdeel alles in 2 porties.

Vet een ovenschaal in en leg het eerste deel in platte ovale vorm, de grootte van de witte pens, snij het velletje van de witte pens en leg die erop. Leg daarop het andere deel gehakt en druk rondom rond goed aan. Leg kruislings 4 sneetjes spek over het gehakt en dan de andere rondom rond op de bodem. Maak vast met een touwtje.

Bak 45 min in voorverwarmde oven van 185°. Serveer met je favoriete side dishes: witloofsalade, aardappel gratin, appelmoes of aardappelpuree.

Social

Make eat share tag