Appelbeignets

Favorieten

30min

Next Level

Appelbeignets maak je gewoon met appelschijfjes en het deeg van oliebollen, zo heb je dubbel plezier. Ontdek mijn recept voor beignetdeeg.

Appelbeignets maak je gewoon met appelschijfjes en het deeg van oliebollen, zo heb je dubbel plezier. Ontdek mijn recept voor beignetdeeg.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

Beignetdeeg
3 grote boscoop appels
0.5 deeg recept oliebollen
150 ml blond bier op kamertemperatuur
Bloemsuiker om te bestrooien

Beignetdeeg
3 grote boscoop appels
0.5 deeg recept oliebollen
150 ml blond bier op kamertemperatuur
Bloemsuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de appels in schijven van een dikke centimeter en steek de klokhuizen eruit met een appelboor. Dep elke schijf goed droog, anders blijft deeg er niet goed rond zitten. Verwarm je frietketel op 180°.

Roer het bier door het deeg en leg en meng er voorzichtig een paar appelschijven in. Neem een satéprikker en prik de schijven op door het boorgat, en leg ze voorzichtig in het frietvet. Bak een 2-tal minuten aan elke kant. Leg ze op bakpapier en bestuif met bloemsuiker. Bak de rest verder af.

Het bier in het deeg is niet schadelijk als je het aan kinderen serveert: de alcohol verdampt maar maakt het deeg wel extra luchtig.

Social

Make eat share tag