Schil de wortel, snijd in plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in stukjes.
Was de prei, snijd doormidden en vervolgens in fijne reepjes.
Snijd de selder in fijne reepjes en daarna in kleine stukjes.
Breng een pot met gezouten water aan de kook, voeg de groenten toe, kook kort (ongeveer 1 minuut). Zeef de groenten.
Smelt de boter in een grote pot, voeg de bloem toe zodra het begint te schuimen. Roer goed en laat 2-3 minuten meebakken.
Blus af met de helft van de kreeftenbouillon, roer goed tot een gladde, dikke consistentie ontstaat, voeg de rest van de bouillon toe en giet er de room bij.
Kruid met peper en zout, voeg tomatenconcentraat en cayennepeper toe, roer er de cognac door en laat het geheel even opkoken. Voeg de groenten toe.
Dit kan volledig op voorhand klaargemaakt worden; voeg de vis toe net voor het serveren.
Snijd de sint-jacobsvruchten doormidden en de vis in blokjes van 2-3 cm. Voeg deze net voor het serveren toe en laat kort (1 minuut) koken. Zet het vuur af en vul de bladerdeeggebakjes.
Verdeel de garnalen erover, plaats het dekseltje op de gebakjes en serveer met waterkers of platte peterselie en Duchesse aardappelen.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.