Matcha Mug Cake

Favorieten

5min

Easy

Maak een snelle en gemakkelijke matcha mug cake in de magnetron. Glutenvrij en perfect voor een eenpersoonsportie.

Maak een snelle en gemakkelijke matcha mug cake in de magnetron. Glutenvrij en perfect voor een eenpersoonsportie.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

6 eetlepels fijn gemalen amandelmeel of cassavemeel
2 theelepels matcha
0,25 theelepel baking soda
Snuifje zout
3 eetlepels ahornsiroop of 1 eetlepel honing
2 eetlepels kokosolie
0.5 theelepel vanille-extract of vanillepoeder
1 groot ei
Bolletjes ijs (optioneel)
Kersjes (optioneel)

6 eetlepels fijn gemalen amandelmeel of cassavemeel
2 theelepels matcha
0,25 theelepel baking soda
Snuifje zout
3 eetlepels ahornsiroop of 1 eetlepel honing
2 eetlepels kokosolie
0.5 theelepel vanille-extract of vanillepoeder
1 groot ei
Bolletjes ijs (optioneel)
Kersjes (optioneel)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voeg in een maatbeker het amandelmeel, matcha, baking soda en zout toe. Klop tot het mengsel gelijkmatig is verdeeld.

Voeg de ahornsiroop (of zoetstof naar keuze), kokosolie, vanillepoeder en het ei toe. Klop het beslag tot een glad geheel.

Giet het beslag in een magnetron bestendige mok.

Plaats de mok in het midden van je magnetron (zo rijst de cake gelijkmatiger) en kook op hoge stand gedurende 1-2 minuten. (Bij een magnetron van 900 watt is de cake na 90 seconden klaar. Pas de kooktijd aan op basis van het vermogen van je magnetron – verkort de tijd bij een krachtigere magnetron en verleng bij een minder krachtige magnetron.)

De matcha mug cake is klaar wanneer deze omhoog komt en een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.

Laat de cake een paar minuten afkoelen en top eventueel met een bolletje ijs en kersjes. Geniet!

Social

Make eat share tag