Snij de aubergines in fijne schijfjes, bestrooi ze met fijn zout zodat ze hun vocht verliezen en de textuur zachter wordt. Laat min 30 min intrekken.
Spoel ze goed af met water, wring ze uit en dep ze goed droog met keukenpapier.
Smeer ze elk in met de roomkaas, beleg met wat blaadjes basilicum en bestrooi met venkelzaad, rol ze op.
Maak ondertussen de tomatensaus, stoof look en ui op met oregano en kaneel, blus met rode wijn, laat uitkoken en voeg tomaat blokjes en linzen toe.
Kruid met peper en zout.
Laat 10 min sudderen, proef en kruid eventueel nog bij.
Voeg lepeltje honing bij als je ze te scherp vindt.
Snij de paprika in dunne schijfjes en besprenkel met olijfolie en peper en zout, bak ze in het bakaccessoire van de Airfryer 10 min aan 180°C. Na 5 minuutjes even omroeren.
Steek de aubergine rechtop in de gebakken paprika en giet er de saus ertussen. Voeg er nog parmezaanschilfers aan toe en bak 30 min op 150°C.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.