Varkenshaasje met mosterdsaus

Favorieten

30min

Easy

Mosterdsaus maken, jazeker! Verwerkt in deze lekkere bistro klassieker: sappig gebakken varkensvlees met romige mosterdsaus, top is het!

Mosterdsaus maken, jazeker! Verwerkt in deze lekkere bistro klassieker: sappig gebakken varkensvlees met romige mosterdsaus, top is het!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 klont boter
2 varkenshaasjes van ongeveer 900 g op kamertemperatuur
250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd
Peper en zout

1 klont boter
2 varkenshaasjes van ongeveer 900 g op kamertemperatuur
250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm je oven voor op 150°.

Haal het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, kruid met peper en zout.

Laat de boter goed schuimen in een warme pan en kleur het vlees rondom rond mooi aan voor 5 à 8 minuten (naargelang de dikte) zodat het een mooie goudbruine korst krijgt.

Leg op een bord en steek 5 min in de oven.

Giet het vet af, blus met de bruine fond en de room, kruid met peper en zout, laat een beetje inkoken en werk af met de mosterd, klop er stevig de klonters uit.

Snij je vlees in sneetjes en serveer de saus erbij.

Past perfect bij stoemp, kroketjes en gebakken groene boontjes.

Social

Make eat share tag