Tortilla van spinazie, groenlof sla en gebakken balletjes

Favorieten

15min

Easy

Je gelooft nooit dat tortilla's zo makkelijk en snel zelf te maken zijn. Vol spinazie en met krokante balletjes.

Je gelooft nooit dat tortilla's zo makkelijk en snel zelf te maken zijn. Vol spinazie en met krokante balletjes.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Spinazie tortilla:
440 gr eiwit
2 handvol spinazie
120 g volkorenbloem
Peper en zout
1 kl lookpoeder
1 el olijfolie

Arachideolie om te bakken

Groenlof sla:
300 gr fijngesneden groenlof
2 el yoghurt
1 sjalot
1 el mosterd
2 el koolzaadolie
1 kl honing
1 el appelazijn
1 handvol pecannoten
1 handvol rozijntjes

Gehaktballetjes:
800g gemengd gehakt
1 ui, fijn gesneden
1 teen look, fijn gesneden
Peper en zout
1 kl Raz-el-hanout
0.5 bot munt, gesneden
0.5 bot koriander fijn, gesneden
1 el olijfolie om te bakken

Spinazie tortilla:
440 gr eiwit
2 handvol spinazie
120 g volkorenbloem
Peper en zout
1 kl lookpoeder
1 el olijfolie

Arachideolie om te bakken

Groenlof sla:
300 gr fijngesneden groenlof
2 el yoghurt
1 sjalot
1 el mosterd
2 el koolzaadolie
1 kl honing
1 el appelazijn
1 handvol pecannoten
1 handvol rozijntjes

Gehaktballetjes:
800g gemengd gehakt
1 ui, fijn gesneden
1 teen look, fijn gesneden
Peper en zout
1 kl Raz-el-hanout
0.5 bot munt, gesneden
0.5 bot koriander fijn, gesneden
1 el olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Het beslag voor de tortilla’s kan je makkelijk en snel maken in de blender of met staafmixer.

Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles tot je een mooi egaal groen beslag hebt.

Verwarm een koekenpan op het vuur met een scheutje arachideolie.

Giet een dunne laag van het beslag in de pan, maak met je pan een draaiende beweging zodat je een volledige ronde tortilla hebt. Maak je tortilla’s niet té dik.

Laat de tortilla’s even bakken/garen op matig vuur, niet te gekleurd, draai ze om en laat ze nog even verder bakken.

Bak zo de rest van het deeg op.

Meng alles voor de balletjes onder elkaar, rol balletjes en maak ze wat platter.

Bak aan beide kanten goudbruin.

Snij de sjalot fijn, hak de pecannoten en meng ze met de rozijnen in een mengkom.

Meng de yoghurt, appelazijn, mosterd en honing onder de sjalot, pecannoten en rozijnen.

Voeg de groenlof toe en meng alles goed.

Beleg de tortilla met een laagje groenlof sla, enkele krokante schijfjes paprika en rol dicht.

Social

Make eat share tag