Tarte tatin met zeezout en Miso

Favorieten

35min + 45min bakken

Next Level

Tarte Tatin met een twist: gekarameliseerde appels met umami van miso en een vleugje zeezout. Snel en eenvoudig!

Tarte Tatin met een twist: gekarameliseerde appels met umami van miso en een vleugje zeezout. Snel en eenvoudig!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

1 kg Boskoop appelen
40 g boter
100 g fijne suiker
1 el shiro miso of genmai miso voor een intensere smaak
1 vel kant en klaar bladerdeeg
0.5 tl fleur de sel

1 kg Boskoop appelen
40 g boter
100 g fijne suiker
1 el shiro miso of genmai miso voor een intensere smaak
1 vel kant en klaar bladerdeeg
0.5 tl fleur de sel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe suiker in een steelpan, laat smelten en carameliseren en blus met boter.

Roer goed, meng er dan de miso onder en giet in de bakvorm, besprenkel met zout.

Schil de appels, snij in 4 en snij klokhuis eruit.

Leg de kwartjes appels in bloemvorm in de bakvorm en bedek er de hele bodem mee.

De rest van de appels snij je in fijne stukjes en verdeel je erover.

Leg het deeg een kleine cm over de bakvorm en de rest vouw je losjes helemaal in.

Prik er wat gaatjes door zodat stoom kan ontsnappen.

Bak 30 min in voorverwarmde oven van 200°.

Verlaag dan naar 180° en bak nog 15 minuten.

Laat lichtjes afkoelen, zet een platte schaal op de taart en draai om.

Klop even on top van de bodem zodat alles goed loskomt en neem bakvorm weg.

Serveer lichtjes lauw.

Social

Make eat share tag