Tortillafeestje: volkoren tortilla, veggy gehakt van paddenstoelen en yoghurt kruidensaus

Favorieten

30min

Easy

Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan  zijn eigen tortilla vullen, feest! Ontdek het volledige recept hier.

Allemaal kommetjes op tafel en iedereen kan  zijn eigen tortilla vullen, feest! Ontdek het volledige recept hier.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 pak volkoren tortilla vellen

vegetarisch gehakt :
500 g witte paddenstoelen
1 el boter
1 tl muskaatnoot
1 tl selderzout
1 tl kerriepoeder

1 grote jonagold appel
150 g chester kaas

2 grote zoete uien
1 el arachideolie olie
1 kl. honing
1 kl appelazijn

4 dikke wortelen
1 tl kaneel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder

500 g spinazie
2 el geweekte gemengde rozijntjes
1 klontje boter
peper en zout

yoghurt –kruiden saus :
250 g Griekse yoghurt
0.5 bot peterselie
1 bot koriander
peper en zout
1 kl honing

1 pak volkoren tortilla vellen

vegetarisch gehakt :
500 g witte paddenstoelen
1 el boter
1 tl muskaatnoot
1 tl selderzout
1 tl kerriepoeder

1 grote jonagold appel
150 g chester kaas

2 grote zoete uien
1 el arachideolie olie
1 kl. honing
1 kl appelazijn

4 dikke wortelen
1 tl kaneel
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder

500 g spinazie
2 el geweekte gemengde rozijntjes
1 klontje boter
peper en zout

yoghurt –kruiden saus :
250 g Griekse yoghurt
0.5 bot peterselie
1 bot koriander
peper en zout
1 kl honing

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil de wortelen, snij doormidden en nog eens in 2, meng alle ingrediënten eronder, schik open op een bakplaat met bakpapier, laat 15 à 20 min roosteren op 200°.

Laat de spinazie in klontje boter slinken, kruid af en roer de rozijntjes onder.

Snij de paddenstoelen in fijne blokjes, bak in boter gaar en kruid af.

Schil en snij ui fijn in schijfjes, stoof aan in boter met honing, karameliseer op zacht vuurtje onder deksel, blus met azijn.

Doe alles voor de kruidensaus in hoge maatbeker en mix fijn.

Verwarm de tortillas even in de oven.

Social

Make eat share tag