Gegrilde scampi en spek met mascarpone diabolique saus

Favorieten

40min.

Easy

Geniet van gegrilde scampi's omhuld met spek en overgoten met een smeuïge diabolique saus met mascarpone. Een perfect voorafje op de grill.

Geniet van gegrilde scampi's omhuld met spek en overgoten met een smeuïge diabolique saus met mascarpone. Een perfect voorafje op de grill.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

24 black tiger scampi’s
12 sneetjes gerookt spek
2 el olijfolie
1 grote sjalot
4 teentjes knoflook
200 ml witte wijn
70 g tomatenconcentraat
400 ml passata
125g mascarpone
1 kl currypoeder
1 kl chilipoeder of flakes
4 lente-uitjes (voor de afwerking)

24 black tiger scampi’s
12 sneetjes gerookt spek
2 el olijfolie
1 grote sjalot
4 teentjes knoflook
200 ml witte wijn
70 g tomatenconcentraat
400 ml passata
125g mascarpone
1 kl currypoeder
1 kl chilipoeder of flakes
4 lente-uitjes (voor de afwerking)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pel de scampi’s, laat het achterste stukje van de staart zitten en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout, wikkel de scampi’s in halve plakjes spek.

Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook in de olie, voeg chilipoeder, currypoeder en tomatenconcentraat toe. Bak kort mee, blus af met witte wijn, laat inkoken en voeg passata toe. Laat sudderen tot de gewenste dikte.

Roer de mascarpone erdoor, mix tot een gladde saus.

Gril de scampi’s aan beide zijden en serveer met de saus. Werk af met fijngesneden lente-ui.

Social

Make eat share tag