Bouillabaisse met rouille

Favorieten

45min

Next Level

Geniet van een authentieke Bouillabaisse vol zeevruchten en vis, geserveerd met zelfgemaakte rouille en knapperig stokbrood.

Geniet van een authentieke Bouillabaisse vol zeevruchten en vis, geserveerd met zelfgemaakte rouille en knapperig stokbrood.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

BOUILLABAISSE
250 g mosselen
2 teentjes knoflook
1 zoete ui
2 stengels selderij
1,5 liter zeevruchtenbouillon (of kreeftenbouillon), ongebonden
250 milliliter tomatensaus
1 theelepel saffraan
1 theelepel piment d’Espelette
4 filets rode poon (of zeebaars)
250 g grote garnalen
150 g inktvisringen

ROUILLE
250 ml koolzaadolie (of zachte olijfolie)
1 ei
1 eetlepel tomatenconcentraat
sap van 1 citroen
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
theelepel zout en peper
2 dikke tenen knoflook

stokbrood in schijfjes gesneden en getoast in de oven met olijfolie
100 g gemalen kaas

BOUILLABAISSE
250 g mosselen
2 teentjes knoflook
1 zoete ui
2 stengels selderij
1,5 liter zeevruchtenbouillon (of kreeftenbouillon), ongebonden
250 milliliter tomatensaus
1 theelepel saffraan
1 theelepel piment d’Espelette
4 filets rode poon (of zeebaars)
250 g grote garnalen
150 g inktvisringen

ROUILLE
250 ml koolzaadolie (of zachte olijfolie)
1 ei
1 eetlepel tomatenconcentraat
sap van 1 citroen
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
theelepel zout en peper
2 dikke tenen knoflook

stokbrood in schijfjes gesneden en getoast in de oven met olijfolie
100 g gemalen kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Spoel de mosselen zorgvuldig.

Snijd de knoflook en ui fijn. Stoof aan in olijfolie. Snijd de selderij in schijfjes en laat even meestoven. Blus met de bouillon en tomatensaus. Kruid met saffraan, piment d’Espelette en zout. Laat 10 minuten sudderen.

Snijd de vis in hapklare stukken en voeg samen met de inktvisringen en de rest van de schaaldieren toe. Laat 2 minuten onder het deksel koken tot de mosselen openstaan. Kook niet te lang, anders valt de vis uit elkaar en wordt alles droog.

Doe alles voor de rouille in een hoge maatbeker, zet de mixer op de bodem en haal die heel langzaam naar boven.

Zet alles op tafel en laat het feest beginnen. French kissing tonight, sowieso!

Social

Make eat share tag