Tataki van rode tonijn met komkommersalade

Favorieten

35min

Easy

Mooi gekorste verse tonijn in sesamjasje, met een frisse komkommersalade en een gepimpt sojasausje. Ontdek het volledige recept hier!

Mooi gekorste verse tonijn in sesamjasje, met een frisse komkommersalade en een gepimpt sojasausje. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

700 à 800 g verse Yellowfin tonijnsteak (net uit de frigo)
4 el sesamzaad wit en zwart
1 komkommer
1 eiwit
Peper en Zout
Koriander
3 lente-uien
3 el margarine om in te bakken

Saus:
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 kl geraspte gember
1 teentje geraspte look
Zeste hele limoen en sap van halve 1 limoen
1 verse kleine chilipeper (als je houdt van pikant)

700 à 800 g verse Yellowfin tonijnsteak (net uit de frigo)
4 el sesamzaad wit en zwart
1 komkommer
1 eiwit
Peper en Zout
Koriander
3 lente-uien
3 el margarine om in te bakken

Saus:
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 kl geraspte gember
1 teentje geraspte look
Zeste hele limoen en sap van halve 1 limoen
1 verse kleine chilipeper (als je houdt van pikant)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Tonijn: Marineer de tonijn 1 uur in 1 cm sojasaus, draai af en toe om.

Dep je tonijn droog, smeer in met dun laagje eiwit en kruid met peper en zout.

Daarna rol je de tonijn door de sesamzaadjes, druk deze goed aan.

Laat in een koekenpan 3 el margarine opwarmen, bak de tonijn steak 1 min aan, aan beide kanten. Haal uit de pan, leg op keukenpapier en snij in sneetjes van een kleine centimeter.

Salade: Snij de komkommer met de mandoline in dunne schijfjes– of met rasp- zeer fijn.

Leg in zeef om eventueel overtollig vocht te verwijderen, meng met de fijn gesneden lente-ui en koriander.

Saus: Alle ingrediënten onder mekaar mengen.

Hou je van pikant, voeg dan een chilipeper toe.

Dresseer de tonijn met de komkommer en het sausje op een plateau of op aparte bordjes.

Social

Make eat share tag