Tajine met kip, citroen en olijven van Mourade Zeguendi

Favorieten

30min + 1u sudderen + 1 nacht marineren

Easy

Ontdek het authentieke, snel en makkelijk Marokkaanse recept voor een overheerlijke tajine met kip, opgelegde citroen en olijven.

Ontdek het authentieke, snel en makkelijk Marokkaanse recept voor een overheerlijke tajine met kip, opgelegde citroen en olijven.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 grote kip
2 verse citroenen
0.5 bosje peterselie, gewassen
0.5 bosje koriander, gewassen
1 grote ui (rood of geel)
2 teentjes knoflook
2 kl raz el hanout
1 kl grof zout
1 opgelegde citroen
1 blik ontpitte groene olijven
100 ml olijfolie
4 aardappelen
3 cm gember

1 grote kip
2 verse citroenen
0.5 bosje peterselie, gewassen
0.5 bosje koriander, gewassen
1 grote ui (rood of geel)
2 teentjes knoflook
2 kl raz el hanout
1 kl grof zout
1 opgelegde citroen
1 blik ontpitte groene olijven
100 ml olijfolie
4 aardappelen
3 cm gember

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verdeel de kip in stukken of laat dit door je slager doen. Was en dep droog. Doe de kip in een kom en pers de citroenen erboven uit. Voeg ook de uitgeperste citroenhelften toe. Laat dit een nacht marineren.

Doe de gemarineerde kip met het sap in een tajine; verwijder de citroenhelften.

Hak de knoflook, ui, peterselie en koriander fijn. Voeg dit samen met de in blokjes gesneden gember en de in vieren gesneden opgelegde citroen.

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en leg ze in de tajine. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed. Laat de tajine 1 tot 1,5 uur op laag vuur sudderen. Controleer tussendoor of er voldoende vocht is.

Voeg na 30 minuten de olijven toe.

Serveer de tajine warm met Marokkaans platbrood en een glas verfrissende muntthee.

Social

Make eat share tag