Tajine met kefta van Hakim

Favorieten

1u25

Easy

Probeer Hakim's heerlijke recept voor tajine met kefta! Een smaakvolle Marokkaanse stoofpot met gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.

Probeer Hakim's heerlijke recept voor tajine met kefta! Een smaakvolle Marokkaanse stoofpot met gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Kefta gehakt:
500g lamsgehakt natuur
2 el fijngesneden verse peterselie
2 el fijngesneden koriander
1 tl zout
0.5 tl kurkuma poeder
0.5 tl zwarte peper poeder
1 tl komijn poeder
1 tl gember poeder
0.5 tl paprika poeder

De saus:
4 el olijfolie
4 grote stevige tomaten
2 uien
4 teentjes knoflook
0.5 bosje koriander
0.5 bosje peterselie
1 tl kaneel
mespunt saffraan poeder
Witte peper uit de molen
Zout
4 eitjes
2 lange pepertjes
Harissa naar smaak

1 Marokkaans platbrood

Kefta gehakt:
500g lamsgehakt natuur
2 el fijngesneden verse peterselie
2 el fijngesneden koriander
1 tl zout
0.5 tl kurkuma poeder
0.5 tl zwarte peper poeder
1 tl komijn poeder
1 tl gember poeder
0.5 tl paprika poeder

De saus:
4 el olijfolie
4 grote stevige tomaten
2 uien
4 teentjes knoflook
0.5 bosje koriander
0.5 bosje peterselie
1 tl kaneel
mespunt saffraan poeder
Witte peper uit de molen
Zout
4 eitjes
2 lange pepertjes
Harissa naar smaak

1 Marokkaans platbrood

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de uien toe. Laat ze glazig worden.

Rasp ondertussen de tomaten en voeg deze samen met de fijngesneden knoflook toe aan de tajine. Roer de kaneel en saffraan erdoor en laat 30 minuten sudderen.

Meng alle ingrediënten voor het kefta gehakt goed door elkaar en vorm kleine balletjes. Leg deze in de saus en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Leg de lange pepertjes er bovenop.

Dek de tajine af en laat nogmaals 30 minuten sudderen.

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een eitje. Laat nog 5 minuten sudderen tot het eiwit gestold is.

Serveer met het Marokkaans brood.

Social

Make eat share tag