Mosterdsaus

Favorieten

15min

Easy

Maak in enkele stappen een heerlijke romige mosterdsaus met kalfs- of runderfond en mosterd. Perfect voor bij vlees of gegrilde groenten!

Maak in enkele stappen een heerlijke romige mosterdsaus met kalfs- of runderfond en mosterd. Perfect voor bij vlees of gegrilde groenten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout

250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Giet de kalfs- of runderfond en de room in een steelpannetje en zet het op een middelhoog vuur. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook.

Voeg een snufje peper en zout toe. Laat het mengsel een paar minuten inkoken totdat het iets dikker wordt, terwijl je af en toe roert.

Roer de mosterd door de saus en klop met een garde stevig, zodat er geen klontjes achterblijven.

Laat de saus nog kort sudderen op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Zodra de saus een mooie, gladde textuur heeft, haal je het van het vuur.

Social

Make eat share tag