Vlees: Verwarm je OptiGrill voor en kies de functie vlees grillen.
Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid stevig met peper en zout.
Leg het vlees op de grill zodra deze is voorverwarmd en kies de gewenste bakwijze. Het toestel berekent automatisch de baktijd op basis van de dikte van het vlees. Heb je geen grilltoestel? Gril het vlees dan in een grillpan of op de barbecue, 2-3 minuten aan elke kant. (afhankelijk van de dikte van het vlees, langer of korter voor jou favo bakwijze)
Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.
Chili-knoflookolie: Verwarm de koolzaadolie in een steelpan.
Snij de knoflook en chili’s fijn en voeg toe aan de olie. Laat kort schuimen en neem van het vuur.
Gamba’s: Zet je grilltoestel nu op BBQ-modus, dus helemaal openplooien. Laat hem ook weer goed opwarmen.
Besprenkel de gamba’s met olie, peper en zout.
Gril ze aan beide kanten ongeveer een minuut, afhankelijk van de grootte.
Leg de gamba’s op het in sneetjes gesneden vlees en druppel er de chili-knoflookolie over. Besprenkel met limoensap.
Noedelsalade: Kook de noedels zoals vermeld op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe de noedels in een grote kom.
Klop het citroengras plat, snij of cutter zeer fijn zodat de aroma’s vrijkomen en voeg toe aan de noedels.
Strooi de overige ingrediënten over de noedels en meng goed door elkaar.