Surf & Turf met Onglet en Gamba’s

Favorieten

45min

Next Level

Perfect gegrilde onglet en gamba’s geserveerd met een chili-knoflookolie en een noedelsalade. Meer dan een goede combo, dit is het ultieme lievelingsgerecht van hubby Wim. “Baby, wanneer gaan we nog eens surf & turf eten please !!?” Zo gaat dat dan thuis.

Longhaas aka onglet is een werkspier die vlak bij de longen ligt. Mager met een heerlijk volle smaak. Elk rund heeft er maar één, dus bestel het best van tevoren bij je lokale slager.De combinatie van het smaakvolle vlees met dan de look en chili olie , en daarop de gegrilde gambas is zo simpel maar zo overheerlijk.

Perfect gegrilde onglet en gamba’s geserveerd met een chili-knoflookolie en een noedelsalade. Meer dan een goede combo, dit is het ultieme lievelingsgerecht van hubby Wim. “Baby, wanneer gaan we nog e ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Vlees:
800 –1KG gram onglet of longhaas
Peper van de molen, fleur de sel
Olijfolie

Gamba’s:
800 gram verse gamba’s
2 eetlepels arachideolie
1 limoen

Chili-knoflookolie:
6 teentjes knoflook, in schijfjes
2 verse chili’s
200 ml koolzaadolie

Noedels:
2 takken citroengras
150 gram rijstnoedels naar keuze
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels arachideolie
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 centimeter gember, fijngesneden
125 gram sojascheuten
1 bos Thaise basilicum, grof gehakt
Sap en zeste van 1 limoen
2 handvol ongezouten gegrilde pindanoten

Vlees:
800 –1KG gram onglet of longhaas
Peper van de molen, fleur de sel
Olijfolie

Gamba’s:
800 gram verse gamba’s
2 eetlepels arachideolie
1 limoen

Chili-knoflookolie:
6 teentjes knoflook, in schijfjes
2 verse chili’s
200 ml koolzaadolie

Noedels:
2 takken citroengras
150 gram rijstnoedels naar keuze
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels arachideolie
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 centimeter gember, fijngesneden
125 gram sojascheuten
1 bos Thaise basilicum, grof gehakt
Sap en zeste van 1 limoen
2 handvol ongezouten gegrilde pindanoten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vlees: Verwarm je OptiGrill voor en kies de functie vlees grillen.

Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid stevig met peper en zout.

Leg het vlees op de grill zodra deze is voorverwarmd en kies de gewenste bakwijze. Het toestel berekent automatisch de baktijd op basis van de dikte van het vlees. Heb je geen grilltoestel? Gril het vlees dan in een grillpan of op de barbecue, 2-3 minuten aan elke kant. (afhankelijk van de dikte van het vlees, langer of korter voor jou favo bakwijze)

Laat het vlees onder aluminiumfolie even rusten.

Chili-knoflookolie: Verwarm de koolzaadolie in een steelpan.

Snij de knoflook en chili’s fijn en voeg toe aan de olie. Laat kort schuimen en neem van het vuur.

Gamba’s: Zet je grilltoestel nu op BBQ-modus, dus helemaal openplooien. Laat hem ook weer goed opwarmen.

Besprenkel de gamba’s met olie, peper en zout.

Gril ze aan beide kanten ongeveer een minuut, afhankelijk van de grootte.

Leg de gamba’s op het in sneetjes gesneden vlees en druppel er de chili-knoflookolie over. Besprenkel met limoensap.

Noedelsalade: Kook de noedels zoals vermeld op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe de noedels in een grote kom.

Klop het citroengras plat, snij of cutter zeer fijn zodat de aroma’s vrijkomen en voeg toe aan de noedels.

Strooi de overige ingrediënten over de noedels en meng goed door elkaar.

Social

Make eat share tag