Aperitief glaasjes van vitello tonato

Favorieten

20min

Easy

Probeer deze aperitief glaasjes van vitello tonato! Een combinatie van tonijn, kalfsfilet, ansjovis en kappertjes.

Probeer deze aperitief glaasjes van vitello tonato! Een combinatie van tonijn, kalfsfilet, ansjovis en kappertjes.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

50 g tonijn Scheutje olijfolie Peper van de molen Zout Enkele blaadjes Romeinse sla of jonge kropsla 1 tl citroensap 3 el mayonaise 1 tl mosterd Enkele druppels donkere soyasaus 1 gekookt ei 2 lapjes gebakken kalfsfilet 1 ansjovisfilet 1 el broodkorstjes 2 el kappertjes Enkele plukjes tuinkers

50 g tonijn Scheutje olijfolie Peper van de molen Zout Enkele blaadjes Romeinse sla of jonge kropsla 1 tl citroensap 3 el mayonaise 1 tl mosterd Enkele druppels donkere soyasaus 1 gekookt ei 2 lapjes gebakken kalfsfilet 1 ansjovisfilet 1 el broodkorstjes 2 el kappertjes Enkele plukjes tuinkers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bak of grill het stuk tonijn twee minuten aan beide kanten in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij het daarna in kleine blokjes.

Was de blaadjes sla grondig, snipper ze fijn en leg ze op de bodem van de glaasjes.

Meng het citroensap, de mayonaise, de mosterd en de soyasaus. Plet het ei.

Snij de kalfsfilet in kleine sneetjes en de ansjovisfilet in reepjes.

Vul glaasjes met een paar stukjes tonijn en kalfsfilet, wat ei en enkele snippers ansjovis.

Verdeel hierover een theelepel van het mayo-mengsel, enkele broodkorstjes, een kappertje en een plukje tuinkers.

Social

Make eat share tag