Stoofvlees in bruin bier met peperkoek en mosterd, verse frietjes en schorseneren in bechamelsaus

Favorieten

1u30

Next Level

Geniet van boterzacht stoofvlees met peperkoek en mosterd, geserveerd met knapperige frietjes en schorseneren in bechamelsaus.

Geniet van boterzacht stoofvlees met peperkoek en mosterd, geserveerd met knapperige frietjes en schorseneren in bechamelsaus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg mooi gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur
2 el boter
1 grote ui
2 sneetjes peperkoek
2 el mosterd
Peper en zout
1 bolle eetlepel bloem
2 flesjes bruin Pied de boeuf
250 ml kalfsbouillon
Tijm & Laurier
Schorseneren in bechamel saus
Verse friet
Verse mayonaise voor de frietjes

1 kg mooi gemarmerd stoofvlees (zenuwstuk), op kamertemperatuur
2 el boter
1 grote ui
2 sneetjes peperkoek
2 el mosterd
Peper en zout
1 bolle eetlepel bloem
2 flesjes bruin Pied de boeuf
250 ml kalfsbouillon
Tijm & Laurier
Schorseneren in bechamel saus
Verse friet
Verse mayonaise voor de frietjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd het vlees in egale stukken.

Smelt een eetlepel boter en bak het vlees, in meerdere keren, rondom mooi bruin. Voeg de ui toe en laat even stoven.

Voeg het vlees weer toe samen met de bloem en roer goed.

Blus met bier en bouillon, voeg de peperkoek met mosterd, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout, laat 45 min sudderen.

Bereid ondertussen de frietjes en de schorseneren in bechamelsaus .

Proef en kruid bij indien nodig.

Serveer met de frietjes, de schorseneren en eventueel een toef mayo.

Social

Make eat share tag