Mousselinesaus

Favorieten

15min

Easy

Dit is een hollandaisesaus waar licht opgeklopte room bij gaat. Zelf mousselinesaus maken? Ontdek het volledige recept hier!

Dit is een hollandaisesaus waar licht opgeklopte room bij gaat. Zelf mousselinesaus maken? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

3 dooiers
125 g boter op kamertemperatuur
2 el water
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 goeie lepel half opgeklopte room

3 dooiers
125 g boter op kamertemperatuur
2 el water
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 goeie lepel half opgeklopte room

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet een hoge steelpan met water op het vuur, breng dit zacht aan de kook. Zet er een glazen kom op zodat de onderkant van de kom het water net raakt.

Doe de dooiers, water, peper, zout en citroen in de kom en klop los.

Laat steeds maar lichtjes koken.

Klop tot je een stevige schuim krijgt en geen vocht meer in het schuim onderaan te zien is.

Voeg nu stukje voor stukje de boter erbij.

Eens alles luchtig geklopt is, eens proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.

Nu heb je een hollandaisesaus, klop er de eetlepel opgeklopte room bij en je hebt mousselinesaus.

Social

Make eat share tag