Stoemp van pastinaak en boskoop met salie

Favorieten

40min

Een heerlijke, originele side dish voor bij een stukje wild of gevogelte. Ontdek het volledige recept hier!

Een heerlijke, originele side dish voor bij een stukje wild of gevogelte. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

2 dikke Boskoop appels, geschild en in blokjes gesneden
± 600 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
3 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes look, fijn gesneden
1 el olijfolie
400 ml groentebouillon
5 salieblaadjes
Zout en zwarte peper

Voor de garnituur:
Klontje boter
5 salieblaadjes
1 appel

2 dikke Boskoop appels, geschild en in blokjes gesneden
± 600 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
3 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes look, fijn gesneden
1 el olijfolie
400 ml groentebouillon
5 salieblaadjes
Zout en zwarte peper

Voor de garnituur:
Klontje boter
5 salieblaadjes
1 appel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stoof de fijn gesneden look en sjalotten aan in olie tot ze glazig zijn.

Voeg nu de appels en salie toe en laat bakken tot ze wat karamelliseren.

Voeg de pastinaak en bouillon toe en laat 20 min onder deksel garen.

Roer alles nog eens goed onder elkaar of mix als je graag een gladde puree hebt.

Doe boter en salie in een pan en laat schuimen. Voeg blokjes appel toe en verdeel over de puree.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.