Spicy falafel met yoghurt en munt-basilicum dressing

Favorieten

35min

Easy

Deze schotel oogt niet alleen lekker, die is het ook! Voor vegetariërs een perfect heerlijk apero hapje.

Deze schotel oogt niet alleen lekker, die is het ook! Voor vegetariërs een perfect heerlijk apero hapje.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

FALAFEL:
500 g kikkererwten 1 nacht geweekt in water
1 kleine ui fijn gesneden
¼ bot peterselie
1 el maizena
1 tl zout
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderzaad poeder
1 tl cayennepoeder
plantaardige olie om in te bakken

250 ml Griekse yoghurt
snuifje zout
1 tl kaneelpoeder

DRESSING:
0.5 bot munt
0.5 bot basilicum
2 tenen look
sap 1 citroen
pezo
200 ml olijfolie
1 kl honing

GARNITUUR:
citroenrasp
1 granaatappel
verse koriander

FALAFEL:
500 g kikkererwten 1 nacht geweekt in water
1 kleine ui fijn gesneden
¼ bot peterselie
1 el maizena
1 tl zout
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderzaad poeder
1 tl cayennepoeder
plantaardige olie om in te bakken

250 ml Griekse yoghurt
snuifje zout
1 tl kaneelpoeder

DRESSING:
0.5 bot munt
0.5 bot basilicum
2 tenen look
sap 1 citroen
pezo
200 ml olijfolie
1 kl honing

GARNITUUR:
citroenrasp
1 granaatappel
verse koriander

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

DRESSING: Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix met staafmixer tot gladde dressing.

Yoghurt Meng yoghurt zout en kaneel onder elkaar.

Snij granaatappel doormidden en klop er de pitten uit boven een kom.

FALAFEL: Spoel de geweekte kikkererwten grondig; doe ze samen met alle andere ingrediënten in de cutter en mix tot een fijne korrelige textuur.

Neem telkens een halve eetlepel en knijp er balletjes van.

Verhit 2 cm plantaardige olie in een diepe pan en bak ze aan beide kanten een 2 tal minuten.

Leg op keuken papier.

Social

Make eat share tag