Spaghetti bolognaise

Favorieten

1u30

Easy

Spaghetti bolognaise, een geliefde Italiaanse klassieker en een heerlijk pasta gerecht. Ontdek mijn recept voor de beste saus ever!

Spaghetti bolognaise, een geliefde Italiaanse klassieker en een heerlijk pasta gerecht. Ontdek mijn recept voor de beste saus ever!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 klont boter
2 uien
4 teentjes look
Tijm
Laurier
500 g varkensgehakt
500 g gemalen rundervlees
1 kl gedroogde oregano
Peper
Zout
3 grote wortels
5 stelen selder
1 grote rode punt paprika
400 ml rode wijn
1400 ml passata
140 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
2 el balsamico crème

400 g spaghetti
250 g gemalen kaas
Tabasco

1 klont boter
2 uien
4 teentjes look
Tijm
Laurier
500 g varkensgehakt
500 g gemalen rundervlees
1 kl gedroogde oregano
Peper
Zout
3 grote wortels
5 stelen selder
1 grote rode punt paprika
400 ml rode wijn
1400 ml passata
140 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
2 el balsamico crème

400 g spaghetti
250 g gemalen kaas
Tabasco

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de ui fijn, stoof aan in de boter, rasp er look bij, voeg tijm, laurier en oregano erbij.

Laat 5 min stoven al roerend.

Voeg het gehakt toe en plet tot fijne stukjes in de massa.

Laat 5 min goed bakken.

Snij de punt paprika zeer fijn en voeg ze toe.

Schil de selder en wortelen en cutter ze fijn, voeg samen met de wijn, de passata, de tomatenpuree en balsamico crème toe.

Kruid af met peper en zout, laat opkoken en verlaag het vuur, laat 1 uur verder stoven onder een deksel, roer af en toe om.

Kook de spaghetti al dente zoals vermeld op de verpakking.

Giet af, serveer de saus en pasta op elk bord.

Zet de gemalen kaas en tabasco aan tafel.

Voilà, begin maar pasta op je vork te draaien als een echte Italiaan. 🙂

Social

Make eat share tag